3D Systems stapt uit 3D-printers voor consumenten

3D Systems stapt uit 3D-printers voor consumenten

3D Systems stapt uit 3D-printers voor consumenten
Consumenten blijken nog niet warm te lopen voor het hebben van een eigen 3D-printer. De reden dat consumenten nog terughoudend zijn in aanschaf van een eigen 3D-printer komt omdat de printers vaak te duur zijn. Ook willen de meeste consumenten een 3D-printer die gemakkelijk te bedienen is.

Door de tegenvallende resultaten in de consumentenmarkt voor 3D-printers heeft de Amerikaanse fabrikant 3D Systems besloten om na drie jaar de stekker uit hun consumenten 3D-printer te trekken. Het bedrijf stopt per direct met de verkoop van de Cube 3D-printer. Het bedrijf blijft nog wel de CubePro verkopen.

Moeilijk jaar

3D Systems sloot een moeilijk jaar af. Het bedrijf zag de omzet kelderen, CEO Avi Reichental stapte op, tussen de 85 en 90 mensen kwamen op straat te staan en in het derde kwartaal van vorig jaar leed met bedrijf een verlies van 32 miljoen dollar.

Analisten verwachten dat het nog wel vijf jaar gaat duren voordat consumenten interesse gaan tonen in het hebben van een eigen 3D-printer. De consumentenmarkt voor 3D-printers had in 2014 een waarde van slechts 176 miljoen dollar. Die van de industriële markt voor 3D-printen bedroeg dat jaar 1.2 miljard dollar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.