Wanneer komt er groente en fruit uit de 3D printer?

Wanneer komt er groente en fruit uit de 3D-printer?

Wanneer komt er groente en fruit uit de 3D printer?
Het klinkt als iets uit een science-fiction film: een voedselprinter die elke groente- of fruitsoort die je maar kunt bedenken, weet te printen. Toch is dit geen toekomstmuziek! Op kleine schaal gebeurt dit al en fysioloog prof. dr. Mark Post (Maastricht University) legt uit hoe.

Verder licht hij toe of we met deze techniek in de nabije toekomst ook een mals biefstuk kunnen printen. Wie weet behoort de voedselprinter over vijftig jaar wel tot de standaard keukenuitrusting!

Prof. dr. Mark Post, is als hoogleraar vasculaire fysiologie verbonden aan de Maastricht University, maar de meeste mensen kennen hem als ‘de vleesprofessor’. In 2013 is professor Post wereldnieuws als hij de eerste hamburger van kweekvlees presenteert.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *