13-jarige Daan Nijkamp knutselt zijn eigen 3D-printer in elkaar

13-jarige Daan Nijkamp knutselt zijn eigen 3D-printer in elkaar

13-jarige Daan Nijkamp knutselt zijn eigen 3D-printer in elkaar
Veel jongeren in zijn leeftijd brengen hun vrije tijd door met gamen of voetbal, maar de 13-jarige Daan Nijkamp heeft heel andere interesses. De jonge inwoner van Diepenheim is gefascineerd door 3D-printers en techniek in het algemeen. Daan knutselt nu zijn eigen 3D-printer in elkaar.

Er moeten nog wat kleine aanpassingen worden gedaan aan de 3D-printer van Daan Nijkamp, maar veel schort er niet meer aan. De temperatuursensoren krijgen een andere afstelling en ook de software heeft nog wat aandacht nodig. Dan is zijn eigen bouwsel klaar. “Ik ben er sinds vorig jaar mee bezig. Ik heb er zelfs al een keer mee geprint, maar helemaal goed werkt hij nog niet.” De onderdelen voor zijn eigen project maakt hij veelal met zijn gekochte 3D printer.

Meer ruimte

Daan zou het liefst wat meer ruimte hebben om te knutselen. Nu knutselt hij telkens aan de keukentafel. „Ik moet dan alles op en afbouwen, dat kost veel tijd. Ik wil graag een ruimte hebben waar ik aan het werk kan en alles na afloop kan laten staan. Dat hoeft niet in Diepenheim te zijn. Als ik er met de fiets kan komen is dat prima.”

Maatje

Ook is hij op zoek naar een maatje met wie hij zijn passie kan delen. „Ik ken niemand in mijn omgeving die het leuk vindt om over 3D-printers te praten of apparaten uit elkaar te halen. Als er iemand van mijn leeftijd is die dezelfde interesses heeft, kom ik daar graag mee in contact.” Wie interesse heeft kan zich melden via samenwerken@weblooks.nl .

(bron: Tubantia)

Foto: Frans Nikkels

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.