16-jarige scholier bouwt eigen 3D-printer

16-jarige scholier bouwt eigen 3D-printer

16-jarige scholier bouwt eigen 3D-printer
De 16-jarige scholier Johannes Rostek uit Duitsland die de opleiding volgt voor elektronica en technologie, heeft zijn eigen 3D-printer ontwikkeld. In maart van dit jaar besloot Rostek om een eigen RepRap 3D-printer te gaan bouwen. De 3D-printer moest volgens de scholier er professioneel uit gaan zien en dat is hem gelukt.

Tijdens de Paasdagen bouwde Rostek dagelijks aan zijn eigen 3D-printer. Na de feestdagen was Rostek erin geslaagd om de mechanische elementen, wat hij “Vulcanus V1” noemt, te voltooien. Rostek zegt dat hij verbaasd is over hoe goed zijn model werkt.

Op basis van de CORE-XY mechanisch ontwerp, Rostek zegt dat de Vulcanus 3D-printer hem in staat stelt om af te drukken met een hoge acceleratie, hoge snelheid en goede resolutie. Rostek voegt er verder aan toe dat het om een open source 3D-printer gaat waardoor anderen hun eigen model kunnen gaan bouwen.

Rostek is niet van plan om zijn 3D-printer op de markt te brengen. Het koste de scholier rond de 300 euro om alle onderdelen aan te schaffen. Volgens Rostek kunnen geïnteresseerden in zijn open source 3D-printer beter zelf de printer bouwen en alle onderdelen aan te schaffen vanuit China.

Volgens Rostek heeft deVulcanus V1 een printsnelheid van 300mm per seconde, maar hij gelooft dat het nog sneller kan met wat aanpassingen en meer tests. De 3D-printer print op een resolutie van .05mm of groter, de printer heeft een ingebouwde volume van 20 x 20 x 26 cm, en neemt slechts 44 x 44 x 60 cm van de ruimte van je bureau. Er kan geprint worden met ABS en nylon.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.