2-jarige Kaedon krijgt 3D-geprinte prothese

2-jarige Kaedon krijgt 3D-geprinte prothese

2-jarige Kaedon krijgt 3D-geprinte prothese
De twee-jaar-oude Kaedon is net als de meeste andere 2-jarigen – hij is luidruchtig en houdt van genegenheid. Er is één verschil dat Kaedon anders maakt dan andere kinderen in zijn leeftijdscategorie en dat is dat Kaedon met de zeldzame vruchtwater band syndroom is geboren.

Volgens medici kan het een gevaar vormen doordat de streng de baby kan verstikken of ledematen of de placenta kan afklemmen. Bij Kaedon zorgde dit syndroom ervoor dat hij werd geboren zonder zijn rechter hand.

Omdat een prothese vrij duur is in aanschaf, ging de moeder van Kaedon opzoek naar alternatieven. Jeannette Olson kwam uit eindelijk terecht bij Brenham High School. Zij had gehoord dat bij deze school gebruik gemaakt wordt van een 3D-printer.

Volgens leraar Trenton Hall hadden studenten al verschillende objecten geprint met de Afinia 3D printer zoals armbanden en telefoonhoesjes, maar het 3D-printen van een prothese is nieuw voor de studenten. De studenten vonden op het internet een ontwerp van de prothese die geschikt was voor hun doeleinde.


De prothese werd aangemeten aan Kaedon en het lijkt er op dat de prothese prima werk voor het 2-jarig kind. De hand reageert op de bewegingen van de pols van Kaedon en het is in staat om objecten vast te kunnen grijpen. De dag na Kaedon was uitgerust met de hand pakte hij instinctief met zijn nieuwe hand een snack time cup.

De moeder van Kaedon vertelt hoe blij ze is met het eindresultaat van de 3D-geprinte prothese voor haar zoontje en wat deze mogelijkheden het biedt in de toekomst voor haar kind. De studenten van de Brenham High School beschrijven hoe dit project hun heeft beïnvloed. “ Je krijgt niet elke dag de vraag om een prothese hand te 3D-printen voor een kind”. Aldus de studenten.

De studenten hebben afgesproken dat ze Kaedon steeds een nieuwe prothese zullen geven totdat hij is uitgeroeid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.