3D-geprint huis gebouwd uit modder

3D-geprint huis gebouwd uit modder

3D-geprint huis gebouwd uit modder
Ontwerpers uit Italië zijn op dit moment bezig met het bouwen van huizen met behulp van een 3D-printer van maar liefst 12 meter hoog. Voor de bouw van de huizen wordt gebruik gemaakt van een mengsel van modder en riet. De huizen uit de 3D-printer is een is een initiatief van het World’s Advanced Saving Project (Wasp).

De Italiaanse plaats Massa Lombarda (Ravenna) krijgt de primeur met het eerste 3D-geprinte huis. Vorig jaar werd in dezelfde plaatst een evenement georganiseerd waar de Big Delta 3D-printer werd gepresenteerd aan het publiek. De Big Delta 3D-printer wordt gezien als de grootste 3D-printer ter wereld. De 3D-printer wordt ondersteund door een stevig metalen frame en is voorzien van een draaiend mondstuk dat materialen als klei, modder of cement mixt om de bouwconstructies te printen.

Hub

Bij de bouw van het 3D-geprinte huis in Massa Lombarda zullen de ontwikkelaars de lokale bevolking gaan betrekken. Volgens de Italiaanse ontwikkelaars moet de gemeente transformeren tot een hub waarin 3D-printtechnologie wordt ingezet in onder meer de bouwsector. Ook wordt er over na gedacht om de 3D-printtechnologie in te zetten in de voeding- en zorgsector.

WASP wil in de toekomst huizen gaan bouwen met hun 3D-printer in ontwikkelingslanden.Om iedereen te voorzien van een huis, heeft de Verenigde Naties berekend dat er de komende 15 jaar 100.000 woningen per jaar gebouwd moet worden. Deze woningen zijn bedoeld voor mensen die rond moeten komen van een jaar inkomen van rond de 3000 dollar of minder.

Foto: WASP

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.