3D-geprint vliegtuigonderdeel goedgekeurd door FAA

3D-geprint vliegtuigonderdeel goedgekeurd door FAA

3D-geprint vliegtuigonderdeel goedgekeurd door FAA
Voor het eerst is er daadwerkelijk een 3D-geprint vliegtuigonderdeel goedgekeurd voor gebruik. De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten (FAA) hebben hun goedkeuring gegeven aan General Electric die het onderdeel zullen gaan toepassen in bestaande straalmotoren.

De fabrikant heeft een sensor 3D-geprint die temperatuur en de druk meet in de compressor van de straalmotor. De sensor mag van de FAA gebruikt worden voor alle commerciële vliegtuigen. General Electric zal de sensor toepassen in alle bestaande toestellen van het type Boeing 777.

Voor het 3D-printen van de sensor maakte General Electric gebruik van kobalt en chroom. De deeltjes smelten daardoor samen in de gewenste vorm. Daarna brengt de fabrikant een nieuw laagje die ook weer gebruikt wordt met een laser. Hierdoor komt de sensor laagje voor laagje tot stand.

Het 3D-printen van de sensor heeft verschillende voordelen. De sensor is dankzij het 3D-printen lichter en de sensor kan in zijn geheel worden geprint in plaats van losse onderdelen zoals deze nu wordt gemaakt. Op de website van General Electric geeft de fabrikant aan dat het 3D-printen van de sensor een enorme doorbraak betekend binnen de luchtvaartindustrie.

We zien steeds vaker dat het 3D-printen wordt toegepast binnen de luchtvaartindustrie. Begin dit jaar werd de eerste 3D-geprinte vliegtuigmotor gepresenteerd tijdens de Air Show in Avalon in Victoria. Meest recent is het 3D-printen van vliegtuigonderdelen door China Eastern Airlines.

Foto: Gereports

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.