3D-geprint vogelhuisje veranderd van kleur als er een vogel in zit

3D-geprint vogelhuisje verandert van kleur als er een vogel in zit

3D-geprint vogelhuisje veranderd van kleur als er een vogel in zit
Een 3D-geprint vogelhuisje dat van kleur veranderd op het moment dat een vogel in het huisje zit, is een vinding van Reginald Taylor. De 46-jarige ingenieur gebruikte voor het maken van het vogelhuisje gebruik van thermo-sensitive filament. Dit filament veranderd van kleur op het moment dat het opwarmt.

Op het moment dat een vogel in het huisje zit, verandert het huisje eerst in de kleur paars en vervolgens in rood. Zo kan je dus zien of er een vogel in het huisje zit of niet. Taylor die voor ingenieur studeerde in Oxford maar momenteel in Frankrijk woont, kocht een dik jaar geleden zijn eigen 3D-printer.

Vrij snel na de aanschaf van de 3D-printer, besloot Taylor te experimenteren met het 3D-printen van dit bijzonder soort vogelhuisje. Het resultaat van het huisje is op bovenstaande afbeelding bij dit artikel te zien. Mensen die zelf beschikken over een 3D-printer, kunnen het ontwerp gratis downloaden van de website van My Mini Factory. Let er wel op dat je zelf moet beschikken over de speciale filament.

Het 3D-printen van het vogelhuisje neemt weinig tijd in beslag. Het printen duurt ongeveer zeven uur. Voor grote objecten duurt het soms wel enkele dagen om te printen. Maar omdat het huisje niet al te groot is, duurt het printen ook niet zo lang. De 3D-printer zal het huisje in zijn geheel kunnen printen. Een voederbakje en een drinkbakje moet je wel los 3D-printen. Een belangrijk detail voor printen: Om het huisje te 3D-printen kan het beste gebruik gemaakt worden van 0.25mm en 50% vulling.

1 antwoord
 1. Debby
  Debby zegt:

  Hallo, ik ben het vogehuisje wat veranderd van kleur als er n vogel inzit, tegen gekomen op internet. Kunt u mij vertellen of ik deze ergens kant en klaar kan bestellen?

  Met vriendelijke groet,
  Debby

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.