3D-geprinte airco gepresenteerd tijdens AWE 2015

3D-geprinte airco gepresenteerd tijdens AWE 2015

3D-geprinte airco gepresenteerd tijdens AWE 2015
Enkele weken geleden werd in Shanghai het evenement Appliance World Expo (AWE) gehouden. Één van de producten die daar werd gepresenteerd trok de bezoekers de meeste aandacht. Een 3D-geprinte airco. Dit opmerkelijke product is gemaakt door de Chinese fabrikant Haier.

Tijdens het evenement werd het eerste exemplaar verkocht aan een man die ruim 6300 dollar neertelde voor de airco. Waarom zou iemand zoveel geld neertellen voor een airco? En wat zijn de voordelen van een 3D-geprinte airco?

De koper in kwestie, die anoniem wenst te blijven, blijkt een tech-savvy te zijn. Het 3D-printen van airco’s heeft wel degenlijk zijn voordelen. Klanten kunnen namelijk zelf de airco laten stylen na hun smaak. Zo kan de klant kiezen om een eigen kleur te laten geven aan de airco, maar ook bijvoorbeeld stijl en structuur. Bedrijven kunnen de airco laten voorzien van hun eigen logo en naam.

Haier doet ons laten geloven dat de 3D-geprinte airco niet alleen aantrekkelijk is vanwege zijn looks maar ook vanwege de techniek binnenin de airco. Het systeem is volledig geprogrammeerd en kan na installatie meteen worden gebruikt. In interieur is door Haier volledig gemaakt met een 3D-printer inclusief de display van de airco.

Omdat Haier nog geen verdere informatie naar buiten heeft gebracht over de 3D-geprinte airco, is het niet zeker of de fabrikant de airco verder blijft ontwikkelen. De airco die gepresenteerd werd tijdens AWE 2015, is voorlopig de enige is zijn soort. De kans is vrij groot dat het model tijdens AWE 2015 binnenkort op de markt zal verschijnen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.