3D-geprinte auto Local Motors vanaf 2017 te koop

3D-geprinte auto Local Motors vanaf 2017 te koop

3D-geprinte auto Local Motors vanaf 2017 te koop
Het Amerikaanse Local Motors lanceerde vorige week hun nieuwste auto, de LM3D Swim. De LM3D Swim is de eerste 3D-geprinte auto van Local Motors. De auto bestaat voor 75 procent uit 3D-geprinte onderdelen. Deze onderdelen bestaan voor een grotendeels uit ABS, ongeveer 80 procent, en uit 20 procent koolstofvezel.

Een aantal onderdelen zoals de besturingsas en elektrische componenten kunnen niet worden gemaakt met de 3D-printer. Deze onderdelen van de auto worden apart gefabriceerd en later in de auto gemonteerd. Local Motors hoopt rond 2017 dat de auto voor 90 procent uit 3D-geprinte onderdelen bestaat.

In dat jaar wil Local Motors namelijk de auto op de markt gaan brengen. Op dit moment is de auto van Local Motors nog niet goedgekeurd voor gebruik op de weg. De auto kan naar wens worden aangepast. Zo kun je de auto laten printen met een dak of zonder een dak, met of zonder achterbank en nog veel meer. De auto is overigens niet goedkoop. De LM3D Swim zal zo’n 53000 dollar gaan kosten.

Local Motors moet eerst nog verschillende veiligheidstesten ondernemen voordat de auto daadwerkelijk op de openbare weg mag rijden. Deze tests zijn nog niet gedaan waardoor de auto nu nog niet mag rijden.

Foto: Local Motors

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.