3D geprinte elektrische skateboard

3D geprinte elektrische skateboard

3D geprinte elektrische skateboard
De Amerikaan Andrew James uit Atlanta (Georgia) heeft een elektrische skateboard ontwikkeld die gemaakt is met 3D geprinte onderdelen. De skateboard, de Electric Bubblegum, heeft een gewicht van 5,5 kilo en kan op topsnelheid een snelheid halen van 34 kilometer per uur. Daarnaast kun je met een volle accu een afstand van rond de 16 kilometer halen.

Voor het project zijn drie skateboards ontwikkeld die getest op duurzaamheid van het board, de snelheid, de levensduur van de batterij en de veiligheid van het skateboard. Verder kwam uit de test naar voren dat de 3D geprinte onderdelen, ABS, sterkt genoeg zijn voor het board.

De (waterdichte) elektronica aan de onderkant van het skateboard wordt aangestuurd door een LiFeP04 accu. Verder zit er op de skateboard een display die aangeeft de stand van de accu.

Het pakket die te koop is op de website van Kickstarter bestaat uit een USB-stick met de printbare .STL bestanden. Mensen die beschikken over een eigen 3D Printer kunnen zelf de kleuren van de 3D geprinte onderdelen aanpassen. Beschik je niet over een eigen 3D printer, dan kun je voor een redelijke prijs de onderdelen laten printen.

De Controller

De skateboard is te bedienen met de draadloze Wii Nunchuck controller van de Nintendo Wii. Deze controller geeft de besturing door aan Ardiunoprintplaat op het skateboard. De skateboard is te koop voor een bedrag van $550. Ongeveer € 431,98.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.