3D-geprinte enkelband voorkomt enkelverzwikking

3D-geprinte enkelband voorkomt enkelverzwikking

3D-geprinte enkelband voorkomt enkelverzwikking
Nooit meer je enkel verzwikken dankzij een enkelband uit de 3D-printer. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar toch kan het dankzij de EXO-L, een start-up uit Delft. De mensen achter EXO-L maken de enkelbescherming met het toepassen van 3D-printing. Het bedrijf produceert voor 500.000 Nederlanders die jaarlijks hun enkel verzwikken of dreigen te verzwikken.

Een op maat gemaakte 3D-geprinte enkelband moet dit zien te voorkomen. Ben je aan het sporten en dreig je door je enkel te gaan, dan komt er spanning op de band te staan zodat dit niet gebeurd. De enkel blijft verder vrij om te bewegen. Alternatieven zoals als tape zet de enkel juist een beetje vast om beweging te voorkomen.

Je kunt de 3D-geprinte enkelband verbinden met alle sportschoen soorten. Behalve met een basketbalschoen en hele dunne turnschoentjes. Dit komt doordat de enkelband juist gebruik maakt van de schoen.

3D-geprinte enkelband op maat

Om een 3D-geprinte enkelband op maat te maken voor de sporter, wordt er gebruik gemaakt van een scanner die 3D-foto’s maakt. De foto’s worden op afspraak bij je thuis gemaakt, maar ze zijn ook bezig met een systeem waarbij de scanners in winkels staan, zodat mensen langs kunnen komen voor het maken van een foto.

Het initiatief van de 3D-geprinte enkelband komt van Marcel Fleuren. Fleuren begon drie jaar geleden met pilots tijdens zijn afstudeeropdracht aan de TU Delft. Sinds april van 2014 is de 3D-geprinte enkelband goedgekeurd als medisch hulpmiddel. Met een verwijsbrief van de orthopeed wordt het artikel vergoed door de verzekering. De 3D-geprinte enkelbanden worden verkocht voor een bedrag van €199 per stuk.

Foto: EXO-L
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.