3D geprinte gitaar voor Serious Request

3D-geprinte gitaar voor Serious Request

3D geprinte gitaar voor Serious Request
3FM Serious Request staat dit jaar van 18 tot 24 december op de Grote Markt in Haarlem. 3FM vraagt met Serious Request 2014 aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld.

Tijdens Serious Request word getracht om zoveel mogelijk geld binnen te halen. Een van de initiatieven is om zoveel mogelijk beroemde muzikanten op een gitaar te laten spelen. Het gaat hier om een gitaar die helemaal gemaakt is met een 3D-Printer. Het initiatief van de 3D-geprinte gitaar komt van Giovanni de Reus en Rens Hagen van het bedrijf Assembl3d.

Les Paul van Gibson

De Reus maakte een schets van de gitaar – gemodelleerd naar een Les Paul van Gibson – en Hagen verwerkte het vervolgens in een 3D-Print. De 3D-Printer had vervolgens 76 uur nodig om het gedetailleerde ontwerp te printen. In de gitaar zijn symbolen van Haarlem en Serious Request in verwerkt. De komende weken zal de 3D-geprinte gitaar verder worden afgewerkt. Meestergitarist en componist Harry Sacksioni heeft al toegezegd, om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.

3D-gitaarlem-gun-gitaar
3D-gitaarlem-gun-gitaar-1

Foto’s: Eugen Wulff

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.