3D-geprinte huizen op vakantiepark

3D-geprinte huizen op vakantiepark

3D-geprinte huizen op vakantiepark
Projecten waar huizen worden gemaakt door 3D-printen neemt in een rap tempo toe. Een van de meeste bekende projecten waar huizen worden gemaakt met behulp van 3D-printen, is die van een Chinees bedrijf dat tien huizen per dag kan bouwen met 3D-printen.

Het meest recente project is die van het Zweedse bedrijf Belatchew Arkitekter. Dit bedrijf wil in de toekomst huizen 3D-printen op het water. Het Britse bedrijf Chorogenesis uit Londen start binnenkort ook met het 3D-printen van huizen.

Chorogenesis werkt al drie jaar aan het plan om een vakantiepark uit de grond te stampen die zal bestaan uit 3D-geprinte huizen. In maart van 2015 wil het bedrijf het eerste huis gaan printen. Rond 2016 hopen ze klaar te zijn. Nadat het eerste huis gebouwd wordt of in dit geval geprint, zullen er nog vijf woningen worden geprint.

Bouwproces van de 3D-geprinte huizen

Het bouwproces van de 3D-geprinte huizen is heel geraffineerd en leunt op meerdere materialen die gelijktijdig geëxtrudeerd worden. Een continu proces. Dit maakt het mogelijk om muren te maken met verschillende eigenschappen via composiete materialen.
huis-3d-binnen
De mensen van Chorogenesis hebben er voor gezorgd dat de printkop tijdens het printen verschillende materialen tegelijkertijd kan printen. Daarnaast zal de printer ook in staat zijn om leidingen, elektrische kabels en ventilatieschachten meteen te verwerken in de print. Om dit voor elkaar te krijgen, heeft Chorogenesis gebruik gemaakt van speciale software die voor dit project speciaal is ontworpen.

Het project zal rond de vijf miljoen dollar gaan kosten. Het bedrijf is nog aan het onderzoeken waar ze de huizen zullen gaan printen. Vreemd genoeg zijn de mogelijke locaties niet in Engeland zelf, maar zullen de huizen mogelijk worden gebouwd in Dubai of in Griekenland. Mocht het project slagen, dan wil het bedrijf hun diensten verkopen aan grotere bouwbedrijven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.