3D-geprinte prothese voor schaap Felix

3D-geprinte prothese voor schaap Felix

3D-geprinte prothese voor schaap Felix
We hebben er al eens een enkele keer over geschreven. Dieren die weer een normaal kunnen bewegen dankzij een prothese die gemaakt is met een 3D-printer. Zo heeft de 12-jarige Stumpy, een schildpad, een 3D-geprinte prothese gekregen om zich weer voort te kunnen bewegen. Maar ook hond Derby kan weer lopen dankzijn protheses uit een 3D-printer. Daar komt het verhaal van Felix bij.

Felix is een schaap die binnen kwam bij Woodstock Farm Animal Sanctuary. Deze zorgboerderij voor dieren werd in het jaar 2004 opgericht in Woodstock door het echtpaar Jenny Brown en Doug Abel. In de begin jaren werden kippen en hanen opgevangen die in nood waren door het echtpaar. Later kwamen daar koeien, schapen, eenden, geiten, kalkoenen en nog veel meer dieren bij.

Vaak ging het om verwaarloosde dieren, dieren die op straat zwierven of dieren die uit de bio-industrie kwamen. Al deze dieren werden met zorg opgevangen door Jenny Brown en Doug Abel. Één van de gelukkige dieren op de zorgboerderij, is Felix het schaap. Felix kwam zes jaar geleden binnen als lammetje met maar drie pootjes. Felix is van het rassoort Katahdin. Deze schapen geven geen wol en worden alleen gebruikt voor begrazing en voor vlees.

Toen Felix zes jaar geleden binnen kwam, had het dier wel een beenprothese, maar deze begon te slijten door de jaren heen. Brown kwam in contact met Sean Eldridge en ze bespraken over de mogelijkheden van een nieuwe prothese voor Felix. Eldridge, die enig ervaring heeft met 3D-printing, kwam met het idee om een prothese te 3D-printen voor Felix.

Brown bracht Felix naar Eldridge en zo begon de reis naar het zoeken naar de perfecte 3D-geprinte prothese voor het schaap. Om een juiste maat te maken van de prothese werd er hulp in geroepen van dierenarts Andrea Looney aan de Cornell University.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.