3D geprinte robotvalk moet vogels verjagen

3D geprinte robotvalk moet vogels verjagen

3D geprinte robotvalk moet vogels verjagen
Voor veel mensen is het een genot om naar vogels te kijken. Maar er zijn ook mensen die het liefst niet de vogels in bepaalde gebieden zien. Tuurlijk, vogels zien er vaak lief uit, maar zij kunnen ook problemen veroorzaken door ziektes te verspreiden, velden kaal te eten en ze kunnen bij vliegvelden in motoren vliegen.

Het Nederlands bedrijf Clear Flight Solutions uit Enschede heeft mogelijk hier de oplossing voor bedacht. Een compleet 3D geprinte robotvalk moet kleinere vogels verjagen. Clear Flight Solutions koos er bewust voor om de robotvalk, die op afstand bestuurbaar is, te 3D Printen.

Het is namelijk de enige techniek die het team de volledige vormvrijheid gaf. Daarnaast was het maken van de robotvalk de snelste en goedkoopste mannier van produceren. De 3D geprinte robotvalk word op dit moment nog getest. Dit gebeurd door Twence Waste & Energy.

Vliegvelden

Nadat de tests met succes zijn volbracht, worden de robotvalken bij vliegvelden ingezet om kleine vogels de verjagen. Clear Flight Solutions zal daarna beginnen met het ontwerpen van grotere 3D geprinte vogels om grotere vogels bij vliegvelden te gaan verjagen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.