3D-geprinte urn in de vorm van je hoofd

3D-geprinte urn in de vorm van je hoofd

3D-geprinte urn in de vorm van je hoofd
Een bedrijf uit Amerika – Cremation Solutions genaamd – heeft een wel hele bijzondere urn ontwikkeld om uw overleden geliefde te herdenken. Het in Vermont gevestigd bedrijf maakt 3D-geprinte urnen in de vorm van je hoofd. Het klinkt bizar en is dat eigenlijk ook wel. Kijk maar naar de bovenstaande afbeelding.

Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in memoriaal evenementen en crematie producten, maakt met foto’s van de persoon een scan van de achterkant en van de voorkant om zo een 3D-model te kunnen maken. De 3D-geprinte urn is verkrijgbaar in twee verschillende afmetingen.

De grootste heeft een afmeting van 28 cm. Hierin past de as van een overleden volwassen persoon. Mensen die een deel van de as van de overleden persoon wil uitstrooien en het ander deel wil bewaren, kunnen de 3D-geprinte urn van 15 cm hoog kopen.

Het bedrijf schrijft het volgende over de over de 3D-geprinte urn:

“The urns are created using the latest technology to create a perfect likeness of the deceased. Using pictures and special facial recognition software we can transform your favourite two-dimensional image into a three-dimensional sculpture that captures the finest details. They only need one or two photos to create the likeness, and it can even erase blemishes so they will look their best for all eternity. You will never again have to worry that you might forget what your loved one looked like when you invest in one of these custom-made very lifelike cremation urns.”

De 3D-geprinte urnen zijn overigens aan de prijzige kant. Zo betaal je voor de urn met de afmeting van 15 cm (hoogte) al zo gouw rond de 600 dollar ( 480,96 euro). De urn met de afmeting van 28 cm (hoog) kost rond de 2800 dollar (2244,49 euro). Een aanzienlijk prijsverschil.

Foto: Cremation Solutions

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.