ZhuoDa Group 3D-print villa in drie uur

3D-geprinte villa binnen drie uur gebouwd

ZhuoDa Group 3D-print villa in drie uur
Hoewel het 3D-printen van huizen nog in de kinderschoenen staat, proberen verschillende bedrijven uit China hier snel verandering in te brengen. Op dit moment is WinSun het meest bekend als het gaat om het 3D-printen van huizen. Het bedrijf printe vorig jaar augustus 10 huizen binnen 24 uur.

Enkele maanden daarna kwam WinSun groots in het nieuws door de bouw van een villa en appartementencomplex uit de 3D-printer. Binnenkort zal het bedrijf voor het eerst een kantoorgebouw buiten China gaan 3D-printen. Dit kantoorgebouw komt te staan in Dubai.

Sinds enkele dagen krijgt WinSun concurrentie vanuit eigen land als het gaat om 3D-printen van huizen. ZhuoDa Group heeft namelijk ook een villa gebouwd met de 3D-printer. Het bedrijf claimt dat het proces al met al zo rond de drie uur duurt.

ZhuoDa Group 3D-print het huis per onderdeel, en brengt de onderdelen stuk voor stuk naar de bouwplaats. Daar wordt het huis in elkaar gezet met behulp van kranen. Dezelfde manier als WinSun dat eerder deed.

Op 17 juli werd het huis door ZhuoDa Group gepresenteerd bij de International Exhibition Center Plaza in Weihai. Zhuoda Group vice-president Tan BuYong zegt het volgende over het project: “ Dankzij onze speciale materialen zijn wij instaat om de huizen sneller te kunnen assembleren. Daarnaast wordt 90% van de huizen al gebouwd in de fabriek.” Aldus Bu Yong.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.