3D Hubs krijgt flinke investering van 7 miljoen dollar

3D Hubs krijgt flinke investering van 7 miljoen dollar

3D Hubs krijgt flinke investering van 7 miljoen dollar
De Nederlandse startup 3D Hubs heeft tijdens een investeringsronde een bedrag van maar liefst 7 miljoen dollar (ongeveer 6,26 miljoen euro) binnengehaald. De investeringsronde wordt geleid door investeringsmaatschappij EQT Ventures, gevolgd door Balderton Capital.

Het Balderton Capital fonds behoorde in de vorige investeringsronde ook al tot een van de geldschieters voor 3D Hubs. In 2014 haalde 3D Hubs een bedrag van 3,4 miljoen euro binnen.

Marktplaats

3D Hubs is een soort marktplaats speciaal voor 3D-printen en 3D-printers. Mensen die beschikken over een eigen 3D-printer kunnen objecten printen voor mensen die geen eigen 3D-printer hebben. Zo verdienen de eigenaars van een 3D-printer wat geld, en heeft de maker veel sneller toegang tot zijn ontwerp.

Inmiddels zijn er rond de 34.000 3D-printers aangesloten op het netwerk van 3D Hubs, verspreid over 160 landen. Maandelijks worden er zo’n 40.000 3D-prints gemaakt via het netwerk. Op elke bestelling verdient 3D Hubs: ze vragen een commissie van 12,5 procent.

Foto: Facebook 3D Hubs

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.