3D-print je eigen Steam Controller

3D-print je eigen Steam Controller

3D-print je eigen Steam Controller
Het Amerikaanse Valve heeft bestanden vrijgegeven waarmee gamers zelf onderdelen voor de Steam Controller kunnen ontwikkelen. Wie over een eigen 3D-printer beschikt, kan de controller naar eigen wens aanpassen en de onderdelen zelf uitprinten.

Valve heeft de bestanden in een ZIP-file op de Steam-website aangeboden. De bestanden bevatten blueprints om zelf de controllers aan te passen met verschillende 3D ontwerpprogramma’s. De gebruikers kunnen de contoller naar eigen wens aanpassen, zodat deze bijvoorbeeld beter in de hand ligt of extra toepassingen krijgt.

Als voorbeeld heeft Valve zelf al twee revisies op de pagina geplaatst waarbij de USB-dongle die nodig is voor de draadloze verbinding makkelijk mee kan worden genomen.Gezien de bestanden pas kort live staan, zijn er nog geen opvallende ontwikkelingen gedaan. Een van de oorzaken kan natuurlijk zijn dat er nog maar weinig mensen een eigen 3D-printer thuis hebben staan. Het is overigens verboden om je eigen 3D-geprinte controller te gaan verkopen, zegt het bedrijf.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.