3D-print je eigen bril montuur

3D-print je eigen bril montuur

3D-print je eigen bril montuur
Wie een nieuwe bril nodig heeft, moet vaak diep in de buidel tasten om een bril aan te schaffen. Een gloednieuwe bril kost al snel rond de 800 euro. Een mooie design montuur kost je al snel een paar honderd euro. Daarnaast zijn de kosten van nieuwe glazen relatief hoog.

Maar sinds kort is het mogelijk om je eigen brilmontuur te ontwerpen dankzij de Amerikaanse software ontwikkelaar Jenny Cheng van het bedrijf Caret Dash Caret. In een blogpost legt zij stap voor stap uit hoe je een eigen bril montuur kunt maken.

Wie zijn of haar eigen brilmontuur wil ontwerpen zoals als Jenny dat beschrijft in haar blogpost, moet thuis wel beschikken over een eigen 3D-printer en je moet kennis hebben van het 3D-ontwerp programma Blender.

Zelfs een beginnende 3D-ontwerper kan volgens Jenny uit de voeten met de bestanden die zij deelt via het internet. Wie verbeter punten heeft of suggesties voor de bril, kan contact opnemen met Jenny.

Het meest ingewikkelde proces bij de 3D-geprinte bril, is dat het plaatsen van de glazen nog al wat tijd en energie vergt. Het montuur moet natuurlijk zo gemaakt zijn dat de glazen er perfect inpassen. Daarom moet je ook goed de stappen volgen die Jenny beschrijft. Want je wilt natuurlijk niet dat ineens een glas uit het montuur springt.

In onderstaande video kun je precies zien hoe de glazen in de bril worden geplaatst:

Foto: Jenny

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.