3D-print je eigen moersleutel van NASA

3D-print je eigen moersleutel van NASA

3D-print je eigen moersleutel van NASA
Hoewel de 3D-geprinte moersleutel van ruimtestation ISS niet het eerste 3D-geprinte object is in de ruimte, is de moersleutel wel een van de belangrijkste 3D-geprinte object. Comandant Barry “Butch” Wilmore vertelde aan NASA via de radio dat ze bij het ISS-ruimtestation een moersleutel nodig hadden.

Omdat het een paar maanden duurt voordat er nieuw materiaal bij het ruimtestation van ISS arriveert, werd er door NASA besloten om een moersleutel te ontwikkelen die vervolgens via de e-mail verzonden kon worden naar ISS. In het ruimte station kon men de moersleutel gaan printen.

NASA-astronaut Wilmore, bevelhebber op het International Space Station, installeerde de eerste 3D-printer in het ruimtestation op 17 november. Hij was ook verantwoordelijk voor de eerste 3D-print in de ruimte. Op 24 november werd er voor het eerst een print gemaakt om te laten zien dat de 3D-printer in staat is om vervangende onderdelen daadwerkelijk te printen.

Maar de transmissie en het printen van de moersleutel was een echte Space Odyssey ogenblik. Geïnteresseerden kunnen nu de sleutel van NASA 3D-printen. Op de website van NASA kunt u het bestand downloaden.

Foto: NASA

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.