3D-printbedrijf Beamler haal

3D-printbedrijf Beamler haalt 150.000 euro op via crowdfunding

3D-printbedrijf Beamler haal
Het Nederlandse 3D-printbedrijf Beamler maakt bekend via een crowdfundingcampagne op Symbid 150.000 euro te hebben opgehaald. “Met het opgehaalde geld willen wij ons team uitbreiden met nieuwe marketing- en salesexperts”, aldus Willem-Jan van Loon, oprichter van Beamler.

Beamler beschikt over een wereldwijd partnernetwerk van 3D-printbedrijven. Het Nederlandse bedrijf stelt organisaties in staat producten in 3D te laten printen op een groot aantal printers wereldwijd. Het gebruik van dienstverlening als die van Beamler biedt bedrijven allerlei voordelen. Zo kunnen zij aan de slag met 3D-printen, zonder zelf te hoeven investeren in 3D-printers of engineers te hoeven opleiden in het gebruik hiervan.

Daarnaast kunnen klanten de 3D-printer inzetten die het meest geschikt is voor het printen van hun specifieke product en deze printen in het land waar zij het product nodig hebben. Geprinte objecten hoeven hierdoor niet langer verscheept te worden naar het buitenland, waardoor kortere levertijden mogelijk zijn.

Welke printer is het meest geschikt?

Van Loon legt uit hoe het systeem werkt: “Engineers maken een 3D-model, wat zij vervolgens uploaden in onze webgebaseerde software. Op dit model kunnen zij allerlei filters toepassen die helpen de hiervoor meest geschikte printer te selecteren. Is een object bijvoorbeeld anderhalve meter hoog? Dan zal blijken dat dit object alleen op bepaalde printers met een groot genoeg printoppervlakte geprint kan worden. Wilt een klant een model in een bepaald materiaal realiseren? Dan worden printers getoond die dit mogelijk maken.”

“Daarnaast kunnen filters worden toegepast die helpen een product voor een specifieke toepassing te printen. Denk hierbij aan een object voor medische doeleinden, waarvoor speciale materialen beschikbaar zijn. Ook zijn sommige materialen geschikt om objecten te printen die enige flexibiliteit moeten vertonen, terwijl andere materialen juist een zeer rigide product opleveren.”

Ontwerpfouten corrigeren

Opvallend aan de software van Beamler is de mogelijkheid een geüpload 3D-model te controleren op ontwerpfouten die tijdens het 3D-printen tot problemen kunnen leiden. “Denk hierbij aan vormen die in bepaalde materialen simpelweg niet geprint kunnen worden, maar ook aan wanden van producten die te dun zijn ontworpen. Deze fouten worden in de software roodgekleurd, waardoor direct zichtbaar is waar deze problemen zitten”, aldus Van Loon. Kleine problemen kunnen met behulp van zogeheten mesh correcties worden hersteld, terwijl engineers voor grotere problemen het 3D-model zullen moeten aanpassen. Dit helpt problemen op te lossen voordat het 3D-model geprint wordt en voorkomt dat prints mislukken.

“Aan de hand van de opgegeven parameters krijgt de engineer een compleet advies. Zo raden wij afhankelijk van het geüploade model gebruikers aan een bepaald soort 3D-printer binnen ons netwerk te gebruiken, een object te printen in een bepaald materiaal en specifieke elementen van hun ontwerp te verfijnen om zeker te stellen dat het product probleemloos kan worden geprint”, besluit Van Loon.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.