3D-printbedrijf Nectar uit Arnhem failliet

3D-printbedrijf Nectar uit Arnhem failliet

3D-printbedrijf Nectar uit Arnhem failliet
3D-printbedrijf Nectar uit Arnhem is door de rechtbank failliet verklaard. Volgens curator Piet Gunning is het faillissement van de startup te wijten aan geldnood en een goedkopere, concurrerende 3D-printer. Dit schrijft Bright. Het bedrijf was bezig met het ontwikkelen van een 3D-printer die de eenvoud moest hebben van een koelkast.

De 3D-printer die Nectar ontwikkelde moest zo gebruiksvriendelijk zijn dat gebruikers er meteen mee aan de slag konden gaan zonder zich ‘eerst te moeten omscholen tot een 3D-printspecialist’. Hieraan hing wel een enorm prijskaartje aan. De 3D-printer die gericht is op consumenten gebruik moest rond de 5000 euro gaan kosten.

Opmerkelijk

Het faillissement van Nectar is opmerkelijk te noemen aangezien de startup eerder dit jaar een kapitaalsinjectie kreeg van één miljoen euro. De investering zou komen van TIIN Capital en PPM Oost. Een maand eerder had Nectar bovendien nog een prijs voor veelbelovende startups gewonnen.

Volgens de curator heeft de investering van één miljoen euro nooit plaats gevonden. Het faillissement van Nectar is in de eerste plaats te verwijten aan geldnood. “Er was geen geld om de personeelsleden van Nectar te kunnen betalen”.

Concurrent

Wat ook een rol speelde was dat er een concurrent iets eerder op de markt verscheen met een vergelijkbare 3D-printer, tegen een prijs die zij niet konden matchen.”. Om welke 3D-printer gaat weet de curator niet. Investment manager Henk de Boer van TIIN ontkent dat het geld dat in april werd beloofd, niet is betaald. “Bovendien gaat het om een faillissement van een dochterbedrijf. Het moederbedrijf is niet failliet.” De Boer wil niet zeggen hoeveel TIIN in Nectar precies heeft geïnvesteerd, en hoe groot haar belang in het bedrijf was. Curator Gunning reageert daar verbaasd op. “Het is maar wat je een moeder- en een dochterbedrijf noemt.

De curator verwacht niet dat er een doorstart zal plaats vinden. “Zeker vanwege de concurrent. Er hebben zich ook nog geen geïnteresseerden bij mij gemeld.” Na 5 jaar komt er dus een eind aan de Nederlandse 3D-printbedrijf Nectar. Door het faillissement komen 15 mensen op straat te staan.

Foto: Nectar

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.