3D-printen met beton en met gipspoeder

3D-printen met beton en met gipspoeder

3D-printen met beton en met gipspoeder
Er werden op de Bouwbeurs diverse initiatieven op het vlak van 3D-printen getoond. Zo was er nieuws op het gebied van 3D-printen met beton en het 3D-printen met gipspoeder. Om de architectonische potentie van 3D-betonprinten te verkennen heeft het Cement&BetonCentrum eind 2015 de Tektoniek Design Challenge uitgeschreven.

Drie geselecteerde architectenbureaus hebben samen met TU Eindhoven drie prototypes ontwikkeld die op de Bouwbeurs 2017 werden getoond en toegelicht. Ook beton kun je 3D-printen. De ontwikkelingen met deze innovatieve techniek gaan razendsnel. Binnen het 3D-Concrete Printing van TU Eindhoven is het afgelopen jaar veel kennis en ervaring opgedaan.

Het 3D-printen van een ingewikkelde vorm in beton is voor de printer niet ingewikkelder of duurder dan een rechte vorm. In de Tektoniekstand werd dus de ware en meest up-to-date architectonische potentie van 3D-betonprinten gepresenteerd. Dit zijn: Fire Wall (Bekkering Adams architecten), Economy of Nature (Bierman Henket architecten) en ESOffice (StudioSK – Movares. Lees hier verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.