3D printen: functionele filamenten

3D printen: functionele filamenten

3D printen: functionele filamenten
Chemiebedrijf Eastman Chemical Company en Helian Polymers in Venlo, producent van masterbatches en biopolymeren, hebben gezamenlijk colorFabb XT ontwikkeld, een copolyester op basis van Eastman Amphora 3D polymeer. Het styreenvrije filament is bestemd voor 3D-printen.

De samenwerking tussen Eastman en Helian, eigenaar van het merk colorFabb, begon in 2013 met als doel het ontwikkelen van materialen voor 3D-geprinte functionele producten.De twee bedrijven hebben gezamenlijk materialen en formuleringen ontwikkeld en getest.

Eastman bracht zijn kunststoffen in, Helian zijn kennis op het gebied van 3D printers en filamenten. Het hieruit voortgekomen colorFabb XT-copolyester, op basis van Eastman Amphora 3D, is gericht op functionaliteit en op sterkte, verwerkbaarheid, geringe geurafgifte en fraai uiterlijk.

Oplossing

‘Hoewel desktop 3D-printen door middel van extrusie snel groeit, moet er nog een oplossing worden gevonden voor functionele onderdelen,’ aldus Alex Dudal van Eastman Chemical. ‘Onze samenwerking met Helian heeft ertoe geleid dat we een stap verder zijn dan prototypes. Met Eastman Amphora 3D polymeren kunnen onderdelen worden geprint met eigenschappen die voldoen aan de eisen van industrieën zoals gezondheidszorg, techniek, opleiding en kleinbedrijf.’

Eastman Amphora 3D polymeren worden geleverd aan producenten van 3D filamenten. De uiteindelijke producten voldoen aan de FDA-voorschriften.

(Bron: Kunststof en rubber.nl)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.