3D-printen helpt marineschepen op leeftijd in de vaart te houden

3D-printen helpt marineschepen op leeftijd in de vaart te houden

3D-printen helpt marineschepen op leeftijd in de vaart te houden
De Amerikaanse marine wil onderdelen voor verouderde marineschepen gaan 3D-printen. Het ontwikkelen van 3D-modellen van deze onderdelen is echter een tijdrovend proces. GE Global Research, een divisie van GE gericht op technologische ontwikkelingen, heeft daarom 9 miljoen dollar beschikbaar gekregen van het Amerikaanse Office of Naval Research om een methode te ontwikkelen om dit proces te versnellen.

Marineschepen hebben een lange levensduur; de gemiddelde leeftijd van schepen in de Amerikaanse marine bedraagt 17 jaar. Het oudste Amerikaanse marineschip dat vandaag de dag nog in gebruik is werd in 1970 te water gelaten. Het in de vaart houden van dit soort schepen op leeftijd is een flinke uitdaging, onder meer omdat veel onderdelen niet langer geproduceerd worden. Deze onderdelen moeten daarom op maat worden ontwikkeld, wat veel tijd in beslag neemt.

Onderdelen sneller produceren

De Amerikaanse marine kijkt daarom naar additieve productie om vervangende onderdelen sneller te produceren. Deze vorm van productie maakt het mogelijk onderdelen in een zeer kleine oplages of zelfs een oplage van één te produceren. Onderdelen voor oudere machines die hierdoor niet langer interessant zijn voor fabrikanten om via traditionele productietechnologieën te produceren, kunnen hierdoor toch gemaakt worden. Lees het hele artikel op de website van MaakIndustrie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.