3D-printen ingezet bij bouw Sagrada Família

3D-printen ingezet bij bouw Sagrada Família

3D-printen ingezet bij bouw Sagrada Família
3D-printen heeft de afgelopen tijd bewezen een nuttige technologie te zijn voor architecten. Zo zijn er al enkele bedrijven die experimenteren met architectuur en 3D-printen. Meest recent is natuurlijk het 3D-printen van een appartementencomplex in China. Maar ook bedrijven in Europa experimenteren met 3D-printen en architectuur.

Één daarvan is een team uit Spanje. Dit team werkt aan Barcelona’s grootste en langdurigste project: De Sagrada Família. Het team werkt sinds 2001 al met 3D-printen. Inderdaad, ver voordat de rest van de wereld kennis vernam van het 3D-printen. Dit schrijft de BBC.

De Sagrada Famíliais ontworpen door de wereldberoemde architect Antoni Gaudí. In het jaar 1882 werd begonnen met de bouw van de kathedraal. Gaudí bleef zelf werken aan het architecturaal meesterwerk totdat hij in 1926 stierf door noodlottig ongeval met een tram.

Dankzij vele giften hebben verschillende generaties gewerkt aan de kathedraal om deze af te bouwen. Maar tot op de dag van vandaag is dat nog steeds niet gelukt. Het doel is nu om de kathedraal in 2026 af te krijgen. In dat jaar is het precies honderd jaar geleden dat Gaudí stierf. Om het op tijd af te krijgen, wordt er gebruik gemaakt van de 3D-print technologie.

In 2013 kocht het team twee ProJet Colour Jet Printing 3D-printers. Ze startte vervolgens met het 3D modeling van de technologie en het 3D-printen om de modellen te visualiseren. Deze procedure is makkelijker dan het maken van de prototypes met de hand. Het printen van de prototypes neemt ongeveer 12 uur in beslag. Zo zie je maar dat het proces hierdoor flink wordt versneld.

Door het toepassen van de 3D-print technologie, ontstaat er minder materiaal verlies en er worden minder fouten gemaakt. Het grootste voordeel van het toepassen van de 3D-print technologie, is het besparen van de kosten. Hierdoor kan het team het geld van de donaties efficiënter gaan toepassen.

Foto: Wikipedia

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.