3D-printen materialen

3D-printen materialen
Een vogelhuisje van hout, een bekertje van bioplastic, een vaas van keramiek, een hartje van chocolade… De lijst van materialen die 3D-geprint kunnen worden wordt steeds langer. Met welk materiaal je wilt printen hangt natuurlijk wel van de 3D-printer af waarmee je werkt. Want voor het 3D-printen van keramiek heb je weer een andere 3D-printer nodig dan dat je een bekertje wilt printen van bioplastic. Of met het printen van chocolade is weer een andere 3D-printer nodig.

Naast de materialen die beschikbaar zijn voor 3D-printers die op de markt zijn, zijn er vele experimenten met bijzondere materialen zoals het 3D-printen van glas of uit vloeistof. De keuzes zijn oneindig met materialen waarmee 3D-geprint kan worden.

PLA
PLA is het meest populaire filament voor 3D-printers. Dit plastic is van nature semi-transparant en milieuvriendelijk. PLA smelt traag bij een relatief lage temperatuur. Een belangrijkste pluspunt is dat PLA weinig tot niet krimpt na het afkoelen.

ABS
ABS filament, ook wel Acrylonitrile Butadiene Styrene genoemd, is een sterke, harde, langdurige filament. ABS filament is erg goed te gebruiken voor onderdelen die stevig en robuust moeten zijn.

Laywood filament
Laywood filament is filament waarin hout is verwerkt. Het filament bestaat voor 60% uit bio plastic en 40% uit hout.

LAYBRICK
LAYBRICK is een mengeling van gemalen krijt en onschadelijke co-polyesters. Het resultaat van het combineren van deze uniek mengeling in een 3D printer filament maakt dat met LAYBRICK geprinte delen lijken en voelen als zandsteen.

ColorFabb BronzeFill
3D-printen met metaal op uw eigen desktop 3D-printer! Dit fantastisch uniek filament laat u toe om met echt brons te printen! Objecten rechtstreeks uit de printer zien er uit alsof ze zijn gesinterd met een laser met een matte afwerking.

FilaFlex filament
FilaFlex filament zal u met verstomming doen staan. Dit filament is elastisch en kan zodoende uitgerokken worden zodat u uw verbeelding helemaal kan doen loskomen. Print alles wat u wil. FilaFlex is compatibel met bijna iedere printer.

ColorFabb XT
ColorFabb XT-CF20 is ColorFabb’s eerste filament gebaseerd op Amphora 3D polymeren. CF staat voor Carbon Fiber. Dankzij deze mengeling is XT-CF20 perfect geschikt voor 3D-prints met een hoge stijfheid. XT-CF20 heeft een schitterende matte glans na het printen.

LEES OOK