3D printen van voedsel op horecabeurs Horecava

3D-printen van voedsel op horecabeurs Horecava

3D printen van voedsel op horecabeurs Horecava
Innovatie blijkt door de jaren heen één van de belangrijkste bezoekredenen aan de Horecava. Ook duurzaamheid vormt steeds meer een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsvoering van de horecaondernemer. Het InnovationLAB op de beurs is dé plek waar vernieuwing binnen thema’s als technologie, marketing en duurzaamheid zichtbaar wordt gemaakt.

Hier is te zien hoe trends vertaald kunnen worden in nieuwe kansen voor het horecabedrijf. Zo is er een bijzondere demonstratie met 3D food printing. De Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, beleeft in 2016 haar 60e editie, en vindt plaats van maandag 11 tot en met donderdag 14 januari in RAI Amsterdam .

In het InnovationLAB zijn allereerst de genomineerden en winnaars van de Horecava Innovation Award te vinden. Ten tweede presenteren innovatieve ondernemingen er hun productontwikkelingen en worden innovatieve food & beverage-concepten geserveerd. Als derde geven sprekers op het podium hun visie op innovatief ondernemen.

Horecava Innovation Award

Een toekomst vol digitale kansen en voedseltechnische uitdagingen. Dat blijkt uit de 124 inzendingen die de vakjury van de Horecava Innovation Award dit jaar mocht beoordelen. Sfeer, smaakbeleving, minder verspilling en ongezonde toevoegingen, en écht contact zijn de centrale thema’s bij de zestien genomineerde producten en diensten. Maandag 11 januari worden de vier categoriewinnaars, de overall winnaar, de publieksprijs en de winnaar van de Karel de Vos Award bekendgemaakt. Deze laatste gaat naar de meest gastgerichte innovatie, die de horecaondernemer ondersteunt in zijn bedrijfsvoering en die geproduceerd wordt met respect voor mens, dier en planeet.

Innovatieve ondernemingen

Diverse innovatieve ondernemingen presenteren vier dagen lang doorlopend nieuwe productontwikkelingen in het InnovationLAB. Zoals:

byFlow met de 3D food printer:

Hoe gaat food printing in zijn werk en wat zijn de mogelijkheden voor de horecaondernemer? De 3D printer is dé trigger op het InnovationLAB. ‘Kaviaar’ en ‘chocolade’ printen, koekjes met de zelfgeschreven naam van de bezoeker. Of taarten met zijn gezicht als topping. De mogelijkheden van 3D printing zijn legio. Met hetzelfde apparaat zijn ook accessoires van plastic of keramiek te printen, of siliconen mallen. (Persbericht)

Foto: Horecava

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.