3D Printer aangekomen bij ISS

3D Printer aangekomen bij ISS

3D Printer aangekomen bij ISS
De eerste 3D Printer die gebruikt gaat worden om in de ruimte te printen, heeft drie dagen geleden het Internationale Ruimtestation (ISS) bereikt. De SpaceX Dragon raket bezorgende de 3D Printer samen met nog een voorraad goederen van 2500 kilo.

De 3D Printer die naar ISS is gestuurd, is niet een alledaagse 3D Printer. Het Amerikaanse bedrijf Made in Space uit Noord-Californië heeft deze speciale 3D Printer ontwikkeld om te kunnen printen in de ruimte. Voordat de printer naar het ISS-station is gelanceerd, heeft Made in Space samen met NASA de printer 20.000 printuren laten werken.

Microgravity Science Glovebox

De 3D Printer die nauwelijks 30 centimeter hoog is,zal geïnstalleerd worden in de Microgravity Science Glovebox in het ruimte station. Hier zal met behulp van de 3D Printer gereedschap en onderdelen worden geprint en getest. Het eindresultaat van een 3D Print is straks te bekijken op de website van NASA.

Het doel is dat alle astronauten in staat zullen zijn om kapotte onderdelen zelf te kunnen vervangen met behulp van 3D Printen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.