3D-printer doet stukje spoorhistorie herleven

3D-printer doet stukje spoorhistorie herleven

3D-printer doet stukje spoorhistorie herleven
Een grotere modelspoorliefhebber dan Marcel van de Bent is er bijna niet. Sinds vijf jaar heeft de Barnevelder zijn eigen modeltreinenzaak (Bentink Modelspoor in Apeldoorn) en nu laat hij exclusief de stations en bijgebouwen van het oorspronkelijke ‘Kippenlijntje’ namaken. Liefhebbers kunnen het dan zelf in elkaar zetten als bouwpakket. De eerste van in totaal achttien historische gebouwen uit Barneveld, Voorthuizen, Lunteren, Ede en Nijkerk ‘rolde’ onlangs uit een 3D-printer, met een schaal van 1 op 87.

Het wordt zijn eigen ‘Kippenlijn-project’ en de enthousiaste Marcel (35) glundert al als hij aan het eindresultaat denkt. ,,Ik ben een Barnevelder en heb wat met treinen. Wat is er dan mooier dan die historische gebouwen van het Kippenlijntje te laten namaken? Ik vind het zo ongelooflijk gaaf.”

Als klant was de jonge Marcel al geregeld in Apeldoorn te vinden, bij de winkel Wentink Modelspoor. ,,Toen ik op het Groen van Prinsterercollege in Barneveld zat – ik deed de vmbo-opleiding economie/verkooppraktijk – moest ik ergens stage lopen en Wentink was de eerste winkel die in mij opkwam. Uiteindelijk ben ik er nooit meer weggegaan, want in 2012 kreeg ik de kans om de zaak over te nemen.” Hij doopte Wentink Modelspoor om tot Bentink Modelspoor. ,,Wentink was een begrip in deze omgeving. De zaak was er sinds 1922, die naam gooi je dus niet zomaar weg. Ik maakte er Bentink van, omdat Wentink in dit wereldje wel vaker voorkomt en om mijn eigen naam erin te laten terugkomen.” Lees hier het hele artikel

Foto ter illustratie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.