3D-printer ingezet bij restauratie auto Elvis Presley

3D-printer ingezet bij restauratie auto Elvis Presley

3D-printer ingezet bij restauratie auto Elvis Presley
BMW Group Classic heeft de oude BMW 507 van Elvis Presley gerestaureerd en daarbij ook gebruik gemaakt van een 3D-printer. Twee jaar geleden kocht de BMW Group Classic de auto van Jack Casto. De oud ruimtevaartingenieur had de auto van de King Of Rock al sinds 1968 in zijn bezit. Via via kwam Casto in bezit van de BMW van Elvis Presley.

Jack Casto wilde graag de auto restaureren, maar dat is er nooit van gekomen. Al die tijd heeft de auto van Elvis Presley opgeslagen gestaan in een fabriek. Het bijzondere is dat Casto nooit heeft geweten dat de auto die hij bezat, van Elvis is geweest. Tot hij in een BMW-magazine een verhaal leest over z’n auto. Hij neemt contact op met de journalist achter het artikel en de rest is geschiedenis.

Twee jaar

Pas in 2014 staat de BMW 507 in de werkplaats van BMW Group Classic. De experts herbouwen de 507 zoals het origineel en gebruiken daarbij technieken uit de jaren vijftig in combinatie met hedendaagse technologie, waaronder 3D-printen. Het restaureren van de wagen, dat voor het publiek te zien was tijdens de Frankfurt Motor Show, duurde ongeveer twee jaar. Tijdens het restaureren van de auto werd een compleet nieuwe motor geplaatst en een aantal originele onderdelen. De BMW Group Classic maakte met een 3D-printer nieuwe ruitenwissers en deurgrepen voor de auto.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.