3D-printer met nieuwe hogedruk-spuittechnologie

3D-printer met nieuwe hogedruk-spuittechnologie

3D-printer met nieuwe hogedruk-spuittechnologie
HotEnd Works, een Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in 3D-fabricagetechnieken, heeft een 3D-printer ontwikkeld die werkt volgens een nieuw principe. Ze noemen de techniek ‘Pressurized Spray Deposition’, kortweg PSD.

Het PSD-proces werkt op basis van twee verschillende materialen: een hoofdmateriaal en een bindmiddel dat wordt gebruikt als tijdelijk ondersteunend materiaal en voor de adhesie van het hoofdmateriaal. Overtollig bindmiddel kan na fabricage worden verwijderd tijdens een verhit afwerkingsproces.

Als hoofdmateriaal kunnen verschillende materiaalsoorten worden gebruikt, zolang het smeltpunt maar hoger is dan 250 °C. Voordeel van het PSD-proces is dat geprinte objecten een hoge dichtheid (97%) bezitten en er geen vulmiddel nodig is zodat het solide en pure prints oplevert.

PSD: kwaliteit én snelheid
Niet alleen de kwaliteit van de prints is hoog, de printer opereert ook op snelheden die flink hoger liggen dan wat nu gangbaar is in de high-end 3D-printmarkt. Volgens HotEnd Works kan de machine materiaal printen met een snelheid van 2,5 cc/min. en is de techniek uitermate geschikt voor industrietakken waar het snel vervaardigen van prototypen met moderne materialen een vereiste is. Lees hier verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.