3D printer Shapeways pakt doorlooptijd aan

3D printer Shapeways pakt doorlooptijd aan

3D printer Shapeways pakt doorlooptijd aan
Het Nederlandse 3d printbedrijf Shapeways investeeert in zijn logistieke organisatie om de enorme groei aan te kunnen groeit hard. De grootste logistieke uitdagingen zijn het verbeteren van de supply chain en kortere doorlooptijden.

3d printing is hard bezig de (logistieke) wereld te veroveren met het Nederlandse bedrijf Shapeways voorop. Sinds 2009 printte het bedrijf 2,2 miljoen producten, de helft hiervan rolde het afgelopen jaar uit de printers.

Nieuw pand

Om de explosieve groei aan te kunnen heeft Shapeways het oude kantoorpand in de binnenstad ingeruild voor een voormalige DAF fabriek aan de rand van Eindhoven. De extra vierkante meters moeten vooral resulteren in een efficiëntere en professionelere werkwijze.

Doorlooptijd

Een van de speerpunten is doorlooptijd. “Die moet verkort worden, want als e-commercebedrijf concurreren met partijen als Bol.com en Amazon én dan moet de achterkant goed zijn.”, stelt Ward Ripmeester, operations manager. De grootste efficiencyslag zit wellicht in slimme samenwerking. Het 3d printbedrijf en HP werken samen aan de ontwikkeling van een nieuwe printer.

(bron: Logistiek.nl)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.