3D-printers en robots in Smart Factory Adidas

3D-printers en robots in Smart Factory Adidas

3D-printers en robots in Smart Factory Adidas
Sportkledingmerk Adidas gaat in Duitsland een Smart Factory openen. Het gaat een fabriek worden vol met innovatieve en technologisch geavanceerde machines, waaronder 3D-printers en robots. Adidas brengt hiermee de productie terug uit lange lonen landen.

De 3D-printtechniek is niet nieuw voor Adidas. Het bedrijf gebruikte de techniek eerder al voor het 3D-printen van schoenzolen gemaakt van plastic afval uit de oceaan. Nu komt Adidas dus ook met een innovatief productieproces op grote schaal. Adidas wil in de zomer van dit jaar gaan starten met de productie van hardloopschoenen.

Het bedrijf wil dagelijks bijna 1400 schoenen gaan produceren in de Smart Factory. Dat komt neer op zo’n 511.000 paar schoenen per jaar. Om dit te kunnen realiseren gebruikt Adidas de 3D-printtechniek als hoofdtechnologie. Dit gebeurd bij zowel het ontwerp proces als bij het productieproces.

Automatisering

Door de automatisering van Adias hoeft het bedrijf minder personeel in dienst te nemen. Na alle verwachting komen in de Smart Factory zo’n 160 mensen te werken. Dit scheelt Adidas enorm in personeelskosten. Daarnaast werken de machines sneller dan mensen. Ook voor het ontwerpproces wordt gebruik gemaakt van de 3D-printtechniek. Dit is nu vaak nog een erg tijdrovend proces van soms wel 18 maanden. Vaak moeten ontwerpers, producenten en marketeers eerst ook hun mening geven. Met het gebruik van de 3D-printtechniek moet dit straks behoren tot verleden tijd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.