3D-printing-Kansrijk-na-daling

3D-printing. Kansrijk na daling?

3D-printing-Kansrijk-na-daling
3D-printing is momenteel misschien wel één van de meest fascinerende trends in de wereld. Het is namelijk zo veelomvattend. Van medische 3D-printing toepassingen als het printen van levend kraakbeen tot 3D-geprinte bruggen.

De vooruitzichten voor 3D-printing zijn ook nog steeds heel goed. Volgens Wohlers Associates, dat trends in de maakindustrie onderzoekt, zal de jaaromzet van 3D-printing producten in 2020 zijn vervijfvoudigd naar $20,2 miljard. Daarmee is het denk ik een van de snelst groeiende mondiale trends.

Maar de koersontwikkeling van beursgenoteerde ondernemingen die actief zijn in deze ‘tak van sport’ is al een jaar behoorlijk negatief. Neem bijvoorbeeld een aandeel als Stratasys, de Amerikaanse producent van 3D-printers voor onder meer luchtvaart- en automotive industrie; het aandeel daalde de afgelopen 12 maanden 74%.

Het Zweedse Arcam, fabrikant van 3D geprinte onderdelen voor onder meer luchtvaartindustrie, kachelde 31% achteruit. En het Duitse Voxeljet, producent van 3D printers voor industrieel gebruik en geprinte onderdelen voor de industrie (ze maakten ook een 3D-geprinte auto voor een James Bond-film) daalde 60%. Lees hier verder

Foto ter illustratie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.