3D-Printing: rendementsmaker van het jaar

3D-Printing: rendementsmaker van het jaar

3D-Printing: rendementsmaker van het jaar
3D-Printing is dit jaar een van de best renderende trends: met een rendement year-to- date van ruim 40%. Dat mooie rendement is ook zeker te verklaren. Want van onderdelen voor vliegtuigmotoren tot zonnecellen en van bruggen tot protheses, u kunt het zo gek niet verzinnen of het wordt al 3D-geprint. Het zijn vooral de industriële en medische toepassingen die zich rap uitbreiden.

Recent is een stap gezet die door kenners de definitieve doorbraak voor industriële 3D-printing-toepassingen wordt genoemd. Mercedes-Benz Trucks print sinds een aantal maanden standaard dertig belangrijke (reserve)onderdelen snel en goedkoop.

Waardoor Mercedes-Benz deze kunststof onderdelen niet meer op voorraad hoeft te houden. Bovendien worden deze printers door innovaties nu steeds beter en tegelijkertijd goedkoper. Het gevolg is dat deze printers binnen het bereik komen van MKB-bedrijven.

Ook halen steeds meer industriële ondernemingen maakproductie terug uit lageloonlanden. Omdat je met de huidige generatie 3D-printers eigenlijk alles kunt maken. En je met productie met 3D-printers dicht bij huis bovendien goedkoper uit bent. Lees hier verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.