3D-printshop MAKE! in Tiel geopend

3D-printshop MAKE! in Tiel geopend

3D-printshop MAKE! in Tiel geopend
Zaterdag 5 november openden studenten van ROC Rivor feestelijk hun concept store MAKE! in de Waterstraat 94A in Tiel. Een 3D-printshop voor consumenten. Partners en andere betrokkenen van de shop kwamen 4 november bijeen tijdens de pre-opening. Wethouder Corry van Rhee: “Het idee van een concept store als MAKE! is hét voorbeeld hoe je Tiel weer levendig maakt. Ik ben echt super trots!”

Bij MAKE! kun je meer dan alleen een 3D-print laten maken. Naast een print kiezen uit de catalogus is er ruimte voor het maken van een eigen ontwerp. Ook kan een object of persoon ‘geprint’ worden door gebruik te maken van de scanner. De mogelijkheden zijn legio. De studenten, die hun 3D-printskills hebben geleerd bij MakerPoint, denken graag met klanten mee. In de winkel worden ook workshops, kinderfeestjes en cursussen over 3D-printen gegeven.

Ondernemerschap

“De winkel is niet alleen leuk voor ons, om te leren van het ‘het ondernemer zijn’, het is ook een meerwaarde voor de stad en regio”, vertelt Max van Doesburg, een van de studenten en tevens mbo Uitblinker van ROC Rivor. “Andere 3D-printshops richten zich op het bedrijfsleven. Wij willen de wereld van 3D voor iedereen toegankelijk maken”. Paul, projectleider Praktijklab: “Dat ze de winkel geopend hebben, is al heel knap. Er komt veel bij kijken en niet alles gaat zo gemakkelijk als je hoopt. Ze hebben er nu al enorm veel van geleerd”. MAKE! is een pilot en daarom tot eind januari geopend van maandag tot zaterdag.

Samenwerking

De studenten bedachten de 3D-printshop als winkelconcept voor leegstaande winkelpanden in opdracht van Ondernemersvereniging Hart van Tiel. ROC Rivor betrok diverse partijen uit de regio bij de realisatie, zoals Ultimaker, maker van 3D-printers, Rabobank, Bouwmensen Rivierenland, RW-POA Rivierenland, Schilder School en Makerpoint, een keten van 3D-winkels.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.