3D Re-printer recyclet plastic flessen voor 3D printen

3D-Re-printer recyclet plastic flessen voor 3D printen

3D Re-printer recyclet plastic flessen voor 3D printen
Plastic is een van de grootste milieu vervuiling in de wereld. Waar je ook komt, of het nu in een stad is of op het strand, je komt altijd wel ergens plastic afval tegen. Ook in zeeën en oceanen liggen de bodems bezaait met plastic afval. Dieren die in zee leven zullen uit eindelijk sterven door de grote hoeveelheden plastic.

Mensen worden tegenwoordig op verschillende manieren bewust gemaakt van het gebruiken van plastic materialen zoals bijvoorbeeld plastic flessen. Jaarlijks worden voor meer dan honderdmiljoen ton plastic flessen wereldwijd weggegooid.

3D-printen met plastic flessen

Bedrijven zoals ProtoPrint uit India en The Plastic Bank maken handig gebruik bij het verwerken van plastic flessen. Deze bedrijven laten namelijk kansarme mensen de flessen sorteren om vervolgens van het plastic filament te maken om te gaan 3D Printen.

3D Re-printer

Er komt binnenkort een nieuwe 3D Printer op de markt waarbij je flessen kunt recyclen en vervolgens het plastic te laten omzetten naar grondstoffen voor 3D Printing. Ontwerpers Yangzi Qin, Yingting Wang, Luckas Fischer en Hanying Xie hebben de 3D-Re-printer gemaakt. Doordat de 3D Re-printer nog niet is uitgebracht, is er nog weinig informatie te vinden over de 3D Printer.

3d-reprinter2

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.