3D Systems verkeert in zwaar weer

3D Systems verkeert in zwaar weer

3D Systems verkeert in zwaar weer
Het blijft goed gaan met de markt van het 3D-printen. Verwacht wordt dat de markt de komende vijf jaar zal stijgen van 5,5 miljard dollar naar 21,2 miljard dollar. Dit voorspellen analisten van Wohlers Associates. Hoewel de markt zal groeien de komende vijf jaar, geldt dit niet voor een van de grootste spelers op het gebied van 3D-printen: Het Amerikaanse 3D Systems.

Het beursgenoteerde bedrijf uit Rock Hill, South Carolina, verkeert namelijk in financieel zwaar weer. Het bedrijf gaat bezuinigen door het schrappen van banen. Verwacht wordt dat 3D Systems tientallen banen zal schrappen door het mes in ingenieurs en software engineer’s te zetten. Tussen de 80 en 90 banen zullen op deze afdelingen verdwijnen.

Dat het al een tijd niet goed gaat met oudste en grootste speler op het gebied van 3D-printen blijkt wel door het opstappen van CEO Avi Reichental eind oktober van dit jaar. De Amerikaan stond twaalf jaar lang aan het roer van 3D Systems. De topman legde zijn functie neer nadat het bedrijf een bedrag van 11 miljoen dollar moest betalen aan Print3D vanwege een verloren rechtszaak.

Aandeelhouders hebben op dit moment ook geen vertrouwen meer in het bedrijf. Stond het aandeel van 3D Systems begin dit jaar nog op een bedrag van 97.25 dollar, afgelopen vrijdag, 4 december, sloot het aandeel op een bedrag van slechts 9,01 dollar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.