4-jarige maakt 3D-geprinte hand protheses voor zichzelf en andere kinderen

4-jarige maakt 3D-geprinte handprothese voor zichzelf en andere kinderen

4-jarige maakt 3D-geprinte hand protheses voor zichzelf en andere kinderen
Cameron Haight, een 4-jarig kind uit het Amerikaanse Charlotte, North Carolina werd geboren met vingers die aan elkaar waren gegroeid. Om zijn hand toch goed te kunnen gebruiken heeft Cameron geholpen bij het ontwikkelen van negen handprotheses die gemaakt zijn met een 3D-printer. Dat schrijft de Daily Mail

Waar de meeste kinderen van vier jaar aan het spelen zijn met speelgoed, aan het rondrennen zijn of ravage aan het veroorzaken zijn, geldt dit helaas niet voor Cameron. Cameron werd geboren met het vruchtwater band syndroom. Het vruchtwater band syndroom of ABS wordt gekenmerkt door zowel milde en ernstige misvormingen. In sommige gevallen, de banden verstrikt raken met de vingers of tenen van de foetus en op gedeeltelijke of volledige riemen (riem van de handen of voeten).

Na meer dan 15 operaties, is Cameron nog steeds niet instaat om bepaalde dingen met de rechterhand te doen als gevolg van het gebrek aan beweeglijkheid. Echter, na het te zijn voorzien van een 3D-geprinte prothese, een half jaar geleden kon Cameron deelnemen aan een schat van nieuwe activiteiten.

Meehelpen 3D-geprinte handprotheses

Na veel profijt te hebben van de 3D-geprinte prothese, wilde Cameron meehelpen bij het ontwikkelen van 3D-geprinte handprotheses voor kinderen die in dezelfde situatie zitten als hij dat zat. Nadat de moeder van Cameron begon met het 3D-printen van extra protheses voor haar kind, werd Cameron er direct bij betrokken nadat er een aantal waren mislukt.

4-jarige maakt 3D-geprinte hand protheses voor zichzelf en andere kinderen
Volgens Sarah is Cameron een natuurtalent als het gaat om 3D-printen: “ Hij is pas vier jaar oud, maar hij is er echt goed in”.”Hij gaat op de printer, vindt de bestanden, schaalt de bestanden naar het juiste formaat en de de printer de bestanden printen. Het is echt bijzonder om hem aan het werk te zien!” zegt zijn moeder.

e-NABLE

De eerste 3D-geprinte prothese van Cameron werd gemaakt door vrijwilligers van e-NABLE nadat de moeder van het kind op internet opzoek ging naar geschikte protheses voor Cameron. Binnen no time had Cameron zijn handprothese gekregen. Op een leeftijd van vier jaar oud is Cameron een van de jongste mensen in de wereld die deelnemen aan het 3D-printen van prothesen voor kinderen, iets wat non-profit organisatie e-nable toegejuicht.

Foto’s Caters News Agency

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.