5D-printer valt in de prijzen tijdens CES 2018

5D-printer valt in de prijzen tijdens CES 2018

5D-printer valt in de prijzen tijdens CES 2018
Driedimensionaal printen is een revolutionaire technologie en komt nog niet eens in de buurt van wat uiteindelijk mogelijk zal zijn. Tijdens CES 2018 in Las Vegas stond een gigantische 3D-printer die onderdelen kan printen voor jachten, maar wat misschien nog indrukwekkender is, is ’s werelds eerste 5D-printer(!). De Halo 5D-printer is ontwikkeld door Ethereal Machines, een startup uit Bangalore, India. Dat schrijft Digital Trends.

Het team van Ethereal Machines maakte furore met zijn nieuwe Halo 5D-printer, een machine die veel verder gaat dan de gebruikelijke grenzen van 3D-printen en zelfs het groeiende gebied van vormveranderende ‘4D-printing‘-technologieën. Met de bijzondere printer kreeg de startup de prijs voor beste innovatie award.

5D-printen

Normale 3D-printers werken op drie assen: Z,Y en Z. De makers van de 5D-printer hebben twee extra assen aan de printer toegevoegd. Een translatie-as en een rotatie-as. Die twee assen zijn de reden waarom Ethereal Machines naar zijn proces verwijst als vijf-as of 5D-printen. Met deze methode kun je complexe vormen en structuren afdrukken zonder de extra problemen die de meeste 3D-printers met zich meebrengen.

“Wij zijn uniek omdat geen enkele andere machine op de markt is die de optie biedt om vijf assen”, legt Navin Jain uit, die samen met Mudda het bedrijf oprichtte op de universiteit. Hij voegt eraan toe dat de extra A- en C-assen aangeboden door de Halo 5D helpen bij het afdrukken van modellen die uitsteeklengtes en andere complexiteiten nodig hebben.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.