AAE High Precision Parts gaat 3D-printen met metaal

AAE High Precision Parts gaat 3D-printen met metaal

AAE High Precision Parts gaat 3D-printen met metaal
AAE High Precision Parts in Helmond, onderdeel van de AAE Group, heeft een 3D-metaalprinter van SLM Solutions gekocht. De machine is in december geïnstalleerd zodat AAE dit jaar de eerste stappen op het gebied van additive manufacturing kan zetten.

AAE wil zich de techniek eigen maken om in gesprekken met klanten zo vroeg mogelijk in het ontwerpproces het juiste advies te kunnen geven. “Huidige producten zijn, gezien het design, veelal niet geschikt om te gaan printen”, aldus AAE. “Alles begint dus bij het ontwerp van het product; we moeten met z’n allen ‘omdenken’.”

AAE ziet als grootste voordelen van additive manufacturing een verkorte ontwikkelingscyclus, de mogelijkheid om complexe vormen en innovaties te produceren, het duurzame karakter en het gebruik van nieuwe materiaal legeringen. In plaats van materiaal verwijderen is het met 3D-printen de bedoeling om een product te ontwerpen met als uitgangspunt om met behoud van functionaliteit, zo min mogelijk materiaal te gebruiken.

Naast het design, is het ook belangrijk om direct na te denken wat de uiteindelijke specificaties moeten zijn met betrekking tot referentievlakken ten behoeve van verdere bewerkingen, zoals verspaning en assemblage. Het samenspel tussen 3D metaal printen en het nabewerken door middel van verspanende technieken is dan ook belangrijk.

“Gezien onze jarenlange ervaring op het gebied van diverse verspanende technieken en het produceren van complexe onderdelen past deze combinatie dan ook uitstekend bij onze business unit High Precision Parts”, aldus AAE.

(bron & foto: metaalnieuws.nl)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.