AB InBev 3D-print meubels van festival bekers Tomorrowland

AB InBev 3D-print meubels van festival bekers Tomorrowland

AB InBev 3D-print meubels van festival bekers Tomorrowland
De bekers waar duizenden bezoekers van festival Tomorrowland vorig jaar uit dronken, hebben een nieuw leven gekregen. Het Belgisch-Braziliaans concern AB InBev heeft met de 3D-printer er meubels van gemaakt. Dit schrijft Nieuwsblad.be.

Vorig jaar werd er voor zo’n 500 kilo aan plastic bekertjes verzameld tijdens het outdoor danse-evenement Tomorrowland. Sinds enkele jaren zet AB InBev zich zwaar in op het gebied van duurzaamheid. De hoeveelheden bekertjes was een doorn in het oog van de bierbrouwerij.

AB InBev werkt al lang samen met de organisatoren van Tomorrowland, de Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM en inzameling- en recyclagebedrijf Fost Plus, om festivalgangers te sensibiliseren rond afval en recyclage. Afgelopen dinsdag ging het daarin nog verder. Het recycleerde zelf de bekertjes. En een 3D-printer werd voor het hoofdkantoor van AB Inbev in Leuven geplaatst, om meubels te 3D-printen.

Korrels

“De bekertjes werden verwerkt tot korrels om hiermee vervolgens te gaan printen” zegt Phillipe Vandeuren van AB Inbev. Van de korrels werden tafels en banken geprint. Voor een grote bank is 35 kilo aan korrels nodig. Het 3D-printen hiervan duurt drie tot vijf uur. Het bedrijf gaat de stoelen en tafels voor eigen gebruik gebruiken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.