Additive Industries lanceert Design Challenge 3D printen

Additive Industries lanceert Design Challenge 3D printen

Additive Industries lanceert Design Challenge 3D printen
Om de groei van het aantal voorbeelden van innovatieve 3D print toepassingen te stimuleren en andere industrieën te inspireren, lanceert Additive Industries de eerste ‘Additive World Design for Additive Manufacturing Challenge’. Professionals en studenten worden uitgedaagd om producten te (her)ontwerpen voor 3D metaalprinten.

Industrieel 3D printen of additive manufacturing wint snel aan terrein. In de lucht- en ruimtevaart worden al brandstofinjectoren geprint door GE Aviation en Siemens print al onderdelen voor haar turbines. Ook in de medische wereld worden zowel tandtechnische- als medische implantaten laagsgewijs opgebouwd door verschillende gespecialiseerde fabrikanten.

De sleutel tot het succes van deze innovatieve toepassingen ligt bij de ontwerper die in het ontwerp maximaal gebruik moet maken van de mogelijkheden die deze nieuwe productietechnologie biedt. 3D printen biedt ongeëvenaarde vrijheid en om unieke eigenschappen mee te geven aan het product: dunne wanden, lichtgewicht honingraatstructuren, vormvrije kanalen in het onderdeel, integratie van diverse functies en personaliseren van individuele producten. Lees hier verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.