Nieuwe vestiging Additive Industries in het Verenigd Koninkrijk

Nieuwe vestiging Additive Industries in het Verenigd Koninkrijk

Nieuwe vestiging Additive Industries in het Verenigd Koninkrijk
Additive Industries breidt zijn activiteiten uit op het gebied van industriële 3D-metaalprinters en softwareontwikkeling, -verkoop en -service naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Waar het nieuwe kantoor precies komt te staan, zal later dit jaar worden besloten.

De uitbreidingen gaan snel bij de Eindhovense start-up: vorige maand kondigde Additive Industries nieuwe kantoren in Singapore aan. Volgende maand verhuist het hoofdkantoor in Eindhoven van Strijp-S naar Strijp-T.

Na de implementatie van haar systemen in Europa bij bedrijven als Airbus, Alfa Romeo Sauber F1 team en GKN en het opzetten van vestiging in de VS, breidt Additive Industries nu uit naar het Verenigd Koninkrijk.

“Om nauw samen te werken op het gebied van toepassingen in de lucht- en ruimtevaart, autoraces, medische implantaten en hightech apparatuur, zal Additive Industries zijn netwerk voor de ontwikkeling van processen en toepassingen uitbreiden met een vestiging in het Verenigd Koninkrijk”, zegt Additive in een verklaring.

Mark Beard

Het nieuwe centrum zal worden gerund door Mark Beard, die meer dan 14 jaar ervaring heeft in de additive manufacturing industrie en voorheen technisch directeur was bij 3TRPD, een toonaangevende Britse leverancier van metal Additive Manufacturing (AM) en 3D-printing.

“In de afgelopen decennia heeft het Verenigd Koninkrijk zich bewezen als een van de wereldwijde leiders op het gebied van kennis en succesvolle toepassing van Additive Manufacturing in serieproductie- en eindgebruikerscomponenten”, zegt Beard.

“Sterk academisch onderzoek en gevestigde gebruikers in de medische, luchtvaart-, industriële en motorsportsector hebben een volwassen, gestandaardiseerde en gekwalificeerde toeleveringsketen voor deze markten ontwikkeld. De MetalFAB1 is de volgende logische stap voor deze gebruikers, aangezien het de eerste AM-machine is die in staat is om echte serieproductie uit te voeren.”

MetalFAB1-demonstratiesystemen

De vestiging in het Verenigd Koninkrijk zal onderdak bieden aan MetalFAB1-demonstratiesystemen en de ontwikkeling van processen en toepassingen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland ondersteunen. Een team 3D-printprofessionals zal daar de volledige productieketen ondersteunen en bedrijven in staat stellen serieproductie voor AM-componenten te realiseren, zo zegt het bedrijf in een verklaring.

bron: Brainport

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.