Adidas gebruikt plastic uit oceaan voor 3D-geprinte schoen

Adidas gebruikt plastic uit oceaan voor 3D-geprinte schoen

Adidas gebruikt plastic uit oceaan voor 3D-geprinte schoen
Het Duitse sportkledingmerk Adidas kwam in juni van dit jaar in het nieuws vanwege hun bijzondere sportschoen. Deze schoen was namelijk voor een groot deel gemaakt van plastic uit de oceaan. Het product markeerde het begin van een samenwerking tussen Adidas en Parley, een organisatie die zich wereldwijd bezig houdt met het tegengaan van plastic in zeeën en oceanen.

Nu enkele maanden later komt Adidas weer met een bijzondere schoen. De schoen die Adidas op de markt wil brengen bestaat uit een tussenzool die gemaakt is van gerecycled polyester en van netten waarmee vissen worden gevangen. Om de zool te ontwikkelen, maakte Adidas gebruik van een 3D-printer. Hoewel de schoen al is ontwikkeld, is het nog niet bekend wanneer Adidas de schoen op de markt gaat brengen.


Het is niet de eerste keer dat Adidas de 3D-print-techniek toepast bij het maken van een sportschoen. Vorige maand kwam Adidas naar buiten met de Futurecraft 3D. Dit was de eerste schoen die door het bedrijf gemaakt is met een 3D-printer.

1 antwoord
 1. Paul M. Gerrits
  Paul M. Gerrits zegt:

  Geachte heer , mevrouw,

  Wie kan mij het volgende informatie geven, ik ben met een heel ecologische project bezig en wil dit ecologisch 3 D printen.

  Bestaan er ook ecologische filamenten en zo ja welke bedrijven zijn daarmee bezig hetzij in Nederland, Belgie, Duitsland, of Amerika e.n.z., en hoe sterk zijn deze materialen.
  Ik zoek 100 %ecologisch materiaal dat sterk en veerkrachtig is!

  En worden ecologische materialen al veel gebruikt in de wereld van 3 D printen!
  Kunt u mij informatie geven waar ik dit kan kopen of bestellen, en zijn er ook website ’s die mij informatie kunnen verschaffen hierover.

  Graag hoor ik van u .

  Met vriendelijke groet,

  Paul M. Gerrits

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.