Airbus bouwt mini-vliegtuig met 3D-printer

Airbus bouwt mini-vliegtuig met 3D-printer

Airbus bouwt mini-vliegtuig met 3D-printer
Vliegtuigfabrikant Airbus heeft een mini-vliegtuig gebouwd die bijna in zijn geheel is gemaakt met een 3D-printer, op de elektronica na. Het toestel heet THOR, wat staat voor ‘Test of high-tech objectives in reality’. In feite is het mini-vliegtuig van Airbus een drone, want de THOR wordt namelijk vanaf de grond bestuurd.

Het mini-vliegtuig is iets minder dan vier meter lang en weegt slechts 21 kilogram. Het mini-vliegtuig heeft overigens geen raampjes. De enige onderdelen die niet in het materiaal polyamide zijn 3D-geprint zijn de elektrische onderdelen.

De THOR is voor Airbus een testcase om te kunnen ontdekken hoe het bedrijf het 3D-printen nòg beter kan inzetten in de luchtvaartindustrie. Airbus werkt overigens al met de 3D-print-techniek, maar hier ging het vooral om losse onderdelen voor bijvoorbeeld stoelen te kunnen 3D-printen.

Motoronderdelen

Airbus is op dit moment ook bezig om metalen motoronderdelen uit de 3D-printer te kunnen laten rollen. De vliegtuigfabrikant test een assemblage van een motorinjectie die normaal uit 275 onderdelen bestaat. De 3D-geprinte versie bestaat slechts uit drie onderdelen.

Foto: Twitter/@TheWoracle

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.