Airbus gebruikt Stratasys voor 3D-printen van onderdelen A350

Airbus gebruikt Stratasys voor 3D-printen van onderdelen A350

Airbus gebruikt Stratasys voor 3D-printen van onderdelen A350
Stratasys Direct Manufacturing is door vliegtuigfabrikant Airbus verkozen voor het 3D-printen van kunststof onderdelen voor toepassing in de A350. Het gaat om onderdelen die niet tot de dragende constructie van het vliegtuig behoren, zoals klemmen en steunen voor de installatie van de systemen.

Stratagys gebruikt in de FDM 3D-printers het materiaal Ultem 9085. Het project zal Airbus helpen meer flexibiliteit in de toelevering te realiseren en de kostenstructuur te verbeteren, terwijl men zoekt naar minder materiaalverbruik en minder afval, zo is de redenering.

Stratagys Direct Manufacturing levert de onderdelen op aanvraag. Airbus en Stratagys werken samen sinds 2013 aan de implementatie van 3D-printing FDM-technologie voor Airbus gereedschappen en ook voor toepassingen in het vliegtuig. De samenwerking leidde in 2014 naar de kwalificatie van Ultem 9085 als geschikt materiaal voor de productie van vliegtuigonderdelen (flying parts) van Airbus. Sinds 2015 zijn er al duizenden FDM-onderdelen in de vliegtuigen toegepast.

(Bron: Kunststof en Rubber)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.